Wat is je oude auto nog waard?

De vraag naar tweedehands auto’s neemt sterk toe. Zo zijn er afgelopen jaar 6,7% meer tweedehands auto’s verkocht dan een jaar eerder. Voor consumenten is nu het ideale moment om hun auto in te ruilen of te verkopen, maar wat zijn de voor- en nadelen? En hoe zit het met de financiële verschillen?

Auto inruilen
Veel autobezitters komen op een gegeven moment voor de vraag te staan: moet ik mijn auto inruilen of verkopen? De makkelijkste manier is om uw oude auto bij de dealer in te ruilen als u een nieuwe gaat aanschaffen, maar vaak levert dit minder veel geld op en kunt u niet scherp onderhandelen over de prijs van uw volgende auto.  Een voordeel is echter wel dat u zelf geen omkijken heeft naar de verkoop.

Zelf uw auto online verkopen
Een andere manier is om een advertentie van uw auto online op websites zoals marktplaats te zetten. Dit kán een goede prijs opleveren, maar vaak kost het onnodig veel tijd. Zo moet u afspraken maken met potentiële kopers die eerst uw auto komen bekijken of een proefrit willen maken. Daarna moet u nog over de prijs onderhandelen en andere zaken afhandeling. Zelf verkopen kan een goede prijs opleveren maar daartegenover kost het veel tijd en moeite, en is het nog de vraag of u uw auto überhaupt kan verkopen.

Auto aanbieden op auto verkoopsites
Een derde optie is om uw auto online te verkopen, waarbij erkende RDW autohandelaren u een offerte aanbieden. Een bekende website hiervoor is hoogsteautoaanbod.nl. Op deze website kunt u gratis en vrijblijvend uw auto aanbieden waarbij u binnen 24 uur van verschillende autohandelaren een bod krijgt op uw auto. U bepaalt uiteindelijk zelf of u met hoogste bod akkoord gaat of niet.  Het kan wellicht iets minder hoog uitvallen als u uw auto zelf verkoopt maar een duidelijk voordeel hiervan is dat u snel en gemakkelijk uw auto kunt verkopen zonder veel gedoe. Daarnaast kan uzelf bepalen of u er mee akkoord gaat of niet.  Meer weten over online auto’s verkopen? bekijk de auto verkoop site .

Hoogsteautoaanbod.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *