Tips die webdesign net even wat makkelijker maken

Een website is tegenwoordig een van de belangrijkste aspecten als het aankomt op een bedrijf runnen. Het is daarom van belang dat webdesign piekfijn in orde is. In deze blog lees je aantal tips je kunnen helpen bij het het webdesign.

Tip #1

Het uiterlijk van de website is ontzettend belangrijk. Het moet een feestje zijn om naar te kijken. Nu is het zo dat de meeste websites vooral bestaan uit letters. Kies daarom een lettertype dat past bij de website. Het lettertype is echt een belangrijke factor voor een goede website die veel mensen niet genoeg gunnen.

Tip #2

Het gebruik van kleuren is bijna net zo belangrijk als het lettertype, besteed hier dan ook genoeg aandacht aan. Kies maximaal vier kleuren uit en zorg dat dit ook de enige kleuren zijn die je gebruikt. Doe van tevoren even goed onderzoek naar de kleuren, onderzoek bijvoorbeeld wat voor associaties de kleuren bij mensen oproepen en of dat ook daadwerkelijk past bij het doel van de website.

Tip #3

De content, zorg ervoor dat de hele website vol staat met unieke content. Dit zal je later ook helpen bij de zoekmachine marketing.┬á De content moet van hoge kwaliteit zijn, je moet de bezoeker namelijk echt wat te bieden hebben. Dat betekent dat de content informatief moet zijn. Ook moeten er keywords gekozen worden die relevant zijn voor de website, deze keywords moeten veelvuldig terugkomen in de content. Ook moet de content foto’s, afbeeldingen en videos bevatten.

Tot slot: niet zeker of je dit allemaal zelf lukt? Je kunt het webdesign natuurlijk uitbesteden of er voor kiezen om jezelf bij te scholen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *