Schade aan je auto? Wat nu?

Het overkomt iedereen wel een keer, een aanrijding met een auto, een kras in je voordeur of een ster in je vooruit.  Vaak kunnen de kosten voor het herstellen van auto schade erg duur oplopen. Gaat u uw auto inleveren bij een schadeherstelbedrijf bij u om de hoek of kiest u er toch voor uw auto in te leveren bij een schadeherstelbedrijf die een paar straten verderop ligt? En wat zijn de financiële verschillen?

Online auto reparatie offertes

Tegenwoordig kunt u online een schadeherstelformulier invullen waarbij u van verschillende schadeherstelbedrijven bij u in de buurt een offerte aangeboden krijgt. Zo kunt u er toch voor kiezen uw auto in te leveren bij het schadeherstelbedrijf een paar straten verderop, omdat deze €50,- goedkoper is dan bij het bedrijf bij u om de hoek. Dit kan u flink wat geld schelen doordat u zelf gratis en vrijblijvend de beste deal kan kiezen, en kan inzien hoeveel de reparatie van uw auto gaat kosten.

Waar moet je opletten?

Er zijn een aantal punten waarmee u rekening mee kunt houden:

  • Controleer of de garage gebruik maakt van originele of universele onderdelen;
  • Bekijk hoe het totaalbedrag is opgebouwd;
  • Vraag of er extra diensten zijn inbegrepen
  • Bespreek onverwachte en verborgen kosten;

De prijs van originele onderdelen zijn vaak duurder dan universele onderdelen welke vaak dezelfde kwaliteit betreft. Vraag eventueel naar de prijs van deze onderdelen, zodat u de juiste beslissing kan maken. Daarnaast is het verstandig om af te spreken wat er gebeurt als men tijdens de reparatie onverwachte reparaties tegenkomt. Bij langere reparaties is het handig om na te gaan of vervangend vervoer is inbegrepen of niet, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Maak uw keuze!

Als u de punten eenmaal boven heeft doorgenomen kunt u een keuze maken. Zo komt u er bijvoorbeeld achter dat er geen extra diensten zijn inbegrepen bij de schadeherstelbedrijf een paar straten verderop, welke wel inbegrepen zijn bij het bedrijf om de hoek.

Lees hier meer over autoschade herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *