Pesten op school

Pesten is naar waarschijnlijkheid al bezig sinds Adam en Eva kinderen verwerkten. Pesten onder broedertjes en zusjes is eigenlijk heel natuurlijk. Het verschil is nu dat men zich steeds vaker in sociale situaties bevind. Groeperingen zijn er overal, op werk, school, in een sportteam en ga zo maar door. Pesten veranderd door de tijd heen.

 

Oorzaak

Het is nooit precies duidelijk wat er nou pesten veroorzaakt. Zoals andere sociale kwesties zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Een interessant voorbeeld zijn echtscheidingen. Uit onderzoek volgen beweringen dat echtscheidingen een impact kunnen hebben op het pesten. Dit geld voor de pester maar ook de gepeste. Echtscheidingen kunnen tegenwoordig wat beter gehandeld worden doormiddel van  mediatorsmaar het kan nog steeds een chaotisch en slepend ervaring worden. Een kind die ruzies meemaakt waarbij gescheld en geschreeuw als oplossing word gebruikt kan dit meenemen in zijn gedrag naar andere kinderen toe. De heftige ruzies thuis kunnen ervoor zorgen dat kinderen hun verdriet afschuiven naar hun omgeving.

 

PDD-NOS
Het kind dat gepest word heeft ook een verband met echtscheidingen. De ruzies thuis creeren een vervelende sfeer waarbij de kind zich niet geliefd voelt. Dit kan leiden tot terugtrekking in het gedrag van het kind. Een kind zal zich minder comfortabel voelen en als gevolgd niet lekker in hun vel zitten. De opstapelingen van zulke omstandigheden is het kind beinvloed in het gedrag op school. Dit is dan meestal ook het directe connectie tussen de pester en de gepeste. Ook kan Stoornissen bijdragen aan het feit dat kinderen gepest worden. Kinderen met PDD-NOS zijn anders in hun gedrag, vooral in sociale situaties. Zoals eerder vernoemd grijpt de pester meestal naar het kind dat wat stiller is en onsociaal. Bij kinderen met PDD-NOS kan dit als een heel heftig ervaring worden beleefd. Gelukkig weet men steeds meer en meer over de ziekte en kan je hier erover in lezen en hoe je ermee moet omgaan.

 

Opsluiten in lockers

Het meest word er gepest op school met als hoogtepunt de middelbare school tijd. Dit gaat in verband met de tienerjaren en het groeien van onzekerheden. Nu zijn de populaire schoollockers het doelwit voor kinderen die gepest worden op school. Lockers hebben een functionele functie van het opbergen van je spullen en zijn niet bepaald ontworpen om kinderen erin te pleuren. Wilt u zelf een lockerkasten kopen? Klik dan op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *