Tips om succesvol je woning te stucen

Zit u er al langer over na te denken om uw huis te stucen of heeft u recent een nieuw huis gekocht en denkt u hierover na? Stucen is vaak een lastige klus wat vaak door professionals worden gedaan, het is en blijft een vakwerk. Mocht u echter geen budget hebben om het te laten doen, dan is dit artikel wellicht interessant voor u. Wij leggen namelijk stap voor stap uit hoe u uw woning succesvol kunt stucen en waar u zoal aan moet denken.

Stap 1: Het kiezen van een gispmortel

Voordat u begint moet u bepalen wat voor soort gips u gaat gebruiken, hierbij moet u nadenken over de afwerking van uw want. Als u het bijvoorbeeld nog wilt betegelen dan kunt u het beste voor de gipsmortel Rotband kiezen. Fix en Finnish een ander bekend gipsmortel kunt u beter kiezen voor de afwerking. Online kunt u meer inlezen over de twee gipsmortels en zo ook uw keuze bepalen.

Stap 2: Het bezinken en mixen van de gipsmortel

Als u een gipsmortel heeft gekozen dan is het tijd voor stap 2 namelijk het gips laten bezinken en mixen zodat u het kunt gebruiken. Hiervoor heeft u een emmer met koud water nodig, waarbij u hele tijd een klein beetje gips erin laat bezinken. Als u eenmaal de gips in de emmer heeft laten bezonken dan kunt u dit mixen totdat het een klontvrije massa wordt.

Stap 3: Het stucen van de muur

Heeft u het gips gereed staan? Dan is het tijd om het aan te brengen op de muur. Hiervoor heeft u een spaarboord en een pleisterspaan nodig. Plaats gips op uw spaarbord en breng het vervolgens met een pleisterspaan aan door middel van omhoog en omlaag bewegingen over de muur. Vang de resten op met uw spaarbord.

Stap 4: Uit laten harden

De laatste stap is het te laten uitharden, hierbij is het belangrijk geduldig te zijn. Als het eenmaal uitgehard is (meestal een dag of 2) dan kunt u het nog glad maken met een spackmes en nogmaal laten uitharden. Daarna is de keuze aan u of u het nog gaat betegelen of niet.

Bent u op zoek naar een stucspecialist? Kijk dan eens op de website van stukadoor Purmerend of Stucstunter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *