Voor- en nadelen van intensieve rijlessen

Veel mensen vinden het vaak lastig om tijd in te plannen in hun drukke schema voor rijlessen. Vaak kiezen mensen voor een zogeheten ‘crash course’ waarbij ze zo snel mogelijk leren rijden en afrijden binnen een week. Om meer inzicht te krijgen in de voor- en nadelen van crash courses en lessen op maat hebben we Rijschool MT geraadpleegd.

Advies van rijschool MT

Hoewel intensieve rijlessen je kunnen helpen om snel wat skills op te pikken, zijn ze niet altijd even handig om zorgvuldig alle hoeken en naden te leren kennen en ervaring op te doen op de lange termijn. Deze snelle lessen zijn eigenlijk alleen handig voor mensen die al enige ervaring hebben en om je weer op gang te helpen of als snelle opfris cursus voordat je af moet rijden. Mocht je een beginner zijn op dit gebied, dan is het verstandig om twee tot vier keer per week lessen te nemen. Zo leer je op een intensievere manier curses leren en blijft het je langer bij.

Experts suggereren dat het nemen van langere op maat gemaakte lessen ervoor zorgen dat frisse cursisten het rijden beter onder de knie krijgen. De term “oefening baart kunst” is dan ook hier van toepassing. Door vaker de weg op te gaan met een instructeur kom je meer onverwachte situaties tegen en leer je hiermee om te gaan. Ook ben je vaak niet altijd even zeker in je rijvaardigheden wanneer je alleen een korte crashcourse hebt gevolgt. Bepaalde rijhandelingen vergen meer tijd en aandacht om te leren, en moet je zo vaak mogelijk oefenen.

Conclusie

Of je kiest voor een crash course of intensieve lessen, het is belangrijk dat je altijd let op de veiligheid van jezelf en omstanders. Ben je toevallig nog op zoek voor een rijschool harderwijk of rijschool ermelo dan kunnen we rijschool MT aanbevelen. Bij rijschool MT wordt er gekeken naar wat het beste bij jou past en waar je extra begeleiding kan gebruiken. Aan goede en zorgvuldige lessen heb je de rest van je leven nog profijt van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *