Blijf niet met je oude website zitten

Heb jij al heel lang een website maar past deze eigenlijk niet meer in de online omgeving van tegenwoordig? Dan kun je ervoor kiezen om een goed werkende website laten maken. Vaak is het makkelijker om een heel nieuwe website te laten maken dan je oude website aan te passen, aangezien je oude website meestal ook op een oud systeem draait. Tegenwoordig zijn er namelijk veel betere en gemakkelijkere system om je website te maken en te beheren. Deze systemen zijn ook aangepast aan de eisen die bijvoorbeeld Google aan websites stelt. Op deze manier wordt jouw website ook gelijk beter vindbaar in zoekmachines, iets dat tegenwoordig ontzettend belangrijk is.

Snel en responsive
Naast de vindbaarheid is het ook belangrijk dat je website goed en snel werkt. Wanneer iemand namelijk secondenlang moet wachten tot jouw website helemaal geladen heeft, heeft hij of zij in veel gevallen de website alweer weg geklikt. Mensen zijn namelijk erg ongeduldig geworden en wanneer de ene website niet goed werkt, dan gaan ze met hetzelfde gemak wel door naar de volgende. Daarnaast is het ook van belang dat jouw website goed wordt weergegeven op verschillende apparaten. Mensen gebruiken namelijk steeds vaker hun telefoon of tablet om online informatie op te zoeken of producten te kopen. Jouw website moet dus ook op deze apparaten goed worden weergegeven, anders zullen potentiële klanten alweer vroegtijdig afhaken.

Redirect oude URL’s
Wat wel erg belangrijk is, is dat je de URL’s van je oude website doorstuurt naar de pagina’s van de nieuwe website. Op deze manier voorkom je dat iemand je website wilt bezoeken en op een niet-bestaande pagina terecht komt. Die persoon zal dan misschien denken dat de website en/of het bedrijf niet meer bestaat en dus op zoek gaan naar een ander bedrijf. Hierdoor zal je potentiële klanten mislopen. Het doorsturen van oude URL’s naar nieuwe gaat via moderne content management systemen erg gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *