Social media; de twitterende wijkagent

Iedereen heeft wel een social media tegenwoordig, ongeacht de leeftijd. Zelfs ouderen en hele jongeren zitten op social media. Het is een van de meest voorkomende gespreksonderwerpen en discussies van deze tijd; SOCIAL MEDIA. Ik vond een hele leuke case over een wijk politieagent op twitter.

Twitterende wijkagent

Wie kent ze niet? De wijkagenten zitten veelvuldig op twitter, het is ongeveer al vijf jaar geleden dat de eerste wijkagent op twitter zat. Hoe komt dit tot stand?

Dit is tot stand gekomen doordat de politie met haar veranderingen mee wilde gaan! Het grote voordeel van Twitter is dat het razendsnel is, het is soms zelfs sneller dan een aardbeving! Steeds meer mensen beginnen twitter te gebruiken en gebruiken steeds minder de traditionele nieuwsmedia zoals de krant en de televisie.

De politie gaan dan ook goed met haar tijd mee. De politie had vroeger een behoorlijk gesloten bedrijfscultuur er was veel geheim en er werd net snel naar buiten getreden. Deze rol is behoorlijk veranderd. Zodoende wordt er zelfs met buurtbewoners actief getwitterd over een ernstige situatie. Als je het mij vraagt een goede ontwikkeling; hoe meer transparantie in het online landschap hoe beter!

Goede combi?

De wijkagent en twitter; er kan snel en krachtig gecommuniceerd worden met de omgeving. Daarnaast is informatie snel beschikbaar. Bovendien is er een persoonlijke benadering tussen de wijkagent het volk, wat voor een vertrouwensband kan zorgen. Er is zelfs een heuse wijkagent twitter gids online beschikbaar, waarin je het aantal volgers van de wijkagenten kunt zien.

Ook de wijkagenten maken nog wel eens een foutje op twitter, zo postte laatst een wijkagent perongeluk een prive tweet op zijn werk account. Het is daarom raadzaam voor de wijkagenten om prive en zakelijk altijd goed gescheiden te houden!

Wanneer de wijkagenten commentaar krijgen moeten ook zij daar op een verstandige manier mee omgaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *