Elektronisch vergaderen

Elektronisch vergaderen is een vorm van vergaderen waarbij er sprake is van gebruik maken van ICT. Dit zou via het Internet kunnen maar het kan ook in een omgeving waarbij alle deelnemers bij elkaar zitten en een pc of laptop gebruiken. Omdat er sprake is van het gebruiken van Internet wordt het ook wel webconferencing genoemd.

Vaak komen er bij elektronisch vergaderen meerdere software vormen aan te pas. Zo is het mogelijk via MSN Messenger te vergaderen. Er wordt dan een groep gemaakt waar alle leden voor de vergadering zich bij kunnen voegen. Er wordt gebruik gemaakt van een chat venster met geluid en eventueel ook beeld. Dit kan door middel van een microfoon en koptelefoon en voor het beeld een webcam. Ook kan er elektronisch vergaderd worden via Skype. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van elektronische telefoongesprekken. Er wordt herhaaldelijk van nieuwere versies voorzien en het is ook mogelijk om gesprekken te houden met videobeelden. Verschillende softwarefabrikanten hebben tegenwoordig ook andere vormen van elektronisch vergaderen gemaakt. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van webcam software om te kunnen vergaderen, al dan niet met geluid en beeld.

Ook wordt er tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van webinars wanneer er elektronisch vergaderd wordt. Hierbij hoeft er geen software geïnstalleerd te worden, deelnemers hoeven alleen een link aan te klikken die als uitnodiging functioneert. Op deze manier kan een presentatie helder over gebracht worden. Na deze presentatie kunnen door de deelnemers vragen gesteld worden via een chat en er kunnen door de presentator ook een poll of enquête uitgezet worden. Wanneer je binnenkort een webinar wil of moet organiseren, kun je kijken op de volgende website: Webinar betekenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *