Ben jij klaar voor jouw videosollicitatie?

Ben je opzoek naar nieuwe bijbaan bijvoorbeeld in de horeca of in de hotelbranche? Een grote kans dat je dan een videosollicitatie moet insturen. Voor de meeste horeca vacatures wordt het namelijk steeds populairder om in plaats van een geschreven sollicitatiebrief een videosollicitatie te vragen. Het biedt de werkgever namelijk meer inzicht of de sollicitant geschikt is voor de functie, met name door de lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en jouw tone-of-voice. Lees hieronder een aantal tips voor het maken een geschikte video:

Voordat je begint met het opnemen van je videosollicitatie is het van belang een geschikte camera of smartphone te hebben die mooie kwaliteitsvideo’s maakt. Een korrelig of krakende video is namelijk not done. Daarnaast is het van belang dat je de video opneemt in een neutrale rustige ruimte, een drukke achtergrond werkt namelijk erg afleidend. Als laatst moet je er verzorgd uitzien, draag dus nette kleding zoals je ook op een echte sollicitatie zou doen.

Daarnaast is het van belang dat je video aansluit op de vacature en je goed inspeelt op de functie-eisen die gesteld worden. Wees hierin kort, krachtig maar ook overtuigend. Maak een video niet langer dan gemiddeld 3 minuten, langere video’s voegt in de meeste gevallen weinig toe en betekent dat je teveel blijft hangen op een onderwerp. Klaar? Geef de video een geschikte naam, bijvoorbeeld je voor- en achternaam, i.p.v. een video 3400. Dit komt professioneler en verzorgder over voor de ontvanger.

Wil je meer sollicitatietips? lees dan dit blog over werk veroveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *